AKARSU HAVZA YÖNETİMİNİN COĞRAFİ KAPSAMI

AKARSU HAVZA YÖNETİMİNİN COĞRAFİ KAPSAMI

Beşincisi 20-26 Mart 2021 tarihlerinde gerçekleştirilen “Akarsu Havzası Yönetiminin (AHY) Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi” tamamlanmıştır.

TÜBİTAK 2237/A programı tarafından desteklen “Akarsu Havzası Yönetiminin (AHY) Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi”, Prof. Dr. Hüseyin TUROĞLU Koordinatörlüğü’nde, 20-26 Mart 2021 tarihleri arasında, çevrimiçi olarak gerçekleştirilmiştir. Eğitim programı; 70 saatlik teorik ve uygulamalı derslerin 7 farklı üniversiteden 6 profesör, 2 Doçent ve 1 Dr. Öğretim Üyesi akademisyen eğitmen hocanın katılımı ve katkıları tamamlanmıştır.  

“Akarsu Havzası Yönetiminin (AHY) Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi” etkinliğine daha önce ilan edilen başvuru koşullarına göre 15 Şubat 2021- 12 Mart 2021 tarihleri arasında 18 farklı üniversiteden toplam 68 öğrenci başvuruda bulunmuştur. Yine daha önce ilan edilen seçim kriterleri esas alınarak başvurular değerlendirilmiştir. Değerlendirme sonunda; 13 öğrencinin transkrip vermemesi ve 10 öğrencinin ise kriterleri sağlamaması nedeni ile başvuruları değerlendirmeye alımamıştır. Geri kalan 45 öğrenci başarı kriterleri dikkate alınarak sıralamaya tabi tutulmuş ve ilk 40 öğrenci etkinliğe davet edilmiştir. Daha sonra etkinliğe katılamayacaklarını bildiren öğrencilerin yerine yedeklerden öğrenci davet edilerek, 15 farklı üniversiteden 40 öğrenci ile etkinliğimiz başarıyla tamamlanmıştır. 

“Akarsu Havzası Yönetiminin (AHY) Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi” programına katılıp, eğitimin başarılı olmasında doğrudan emek ve zaman harcayarak  katkıda bulunan; Sayın Prof. Dr. Meral AVCI, Sayın Prof. Dr. Sedat AVCI, Sayın Prof. Dr. M. Hakan YİĞİTBAŞIOĞLU,   Prof. Dr. A. Evren ERGİNAL,Sayın Prof. Dr. İsa CÜREBAL, Sayın Doç. Dr. Musa ULUDAĞ, Sayın Doç. Dr. Fatih DÖKER, ve Sayın Dr. Ört. Üyesi Mesut ŞİMŞEK’e ve Teknik Yardımcı R. Emel AKDUMAN’a ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

“Akarsu Havzası Yönetiminin (AHY) Coğrafi Kapsamı Bilimsel Eğitimi” etkinliği TÜBİTAK 2237/A desteği olmasa gerçekleştirilemezdi. Bu etkinlik TÜBİTAK 2237/A desteği ile gerçekleştirilmiştir. Tüm katılımcılar adına proje koordinatörü olarak bu bilimsel etkinliği gerçekleşmesi için verdiği bu destek nedeni ile TÜBİTAK 2237/A Daire Başkanlığına çok teşekkür ediyorum.  

Prof. Dr. Hüseyin TUROĞLU

Proje Koordinatörü

Comments are closed.